ПИСМО ОТ ГОРНО ЕЗЕРОВО

Преди два дни получих това писмо от църквата ни в Горно Езерово и веднага реших да го споделя с всички вас. Самото писмо не се нуждае от допълнителен коментар.

 

- - -

Здравейте, п-р Топалски!

 Чудесен и прекрасен е нашият Бог! Спомням си времето, когато разговарях с Вас по телефона. Преди да поема служението бях Ви споделил следното: имал съм убеждението, че хората (вярващите) в квартала никога няма да се променят - за изминалите 20 години не съм видял нещо, което да ме накара да се зарадвам. И затова казвах, че тук при нас почвата е "камениста". Честно казано не съм мислил, че много неща ще се променят и то в положителен смисъл.

През последните два месеца Църквата не само е "дом на любовта", но тя се превърна в светилище (не знам да ли това е точната дума) на квартала. Защо казвам всичко това? На почти всяко богослужение идват все нови  и нови хора. По време на богослужение възрастни плачат като деца, изповядват се и започват да се променят, да живеят като християни. Дори  в началото се учудвах, че на църква идват хора, които никога не съм очаквал да видя. Бих казал, че това е отговор на нашата молитва (с моята съпруга) и на църквата. В навечерието на Нова година ние този път  се молихме не  за нашите лични нужди, а поискахме от Бог през тази година да не умират хора, а да се раждат и новораждат. Това вече е факт. Благодатта на Господ расте, расте и броят на онези, търсещи спасение.  

Защо написах това писмо? Идеята не е да покажа, че всичко е наред или че идват много хора и т.н. (на което държат някои служители), а по-скоро да споделя, че Господ Исус Христос наистина действа. Имаме молба: от "Духовна манна", ако може, да ни изпратите още 30-40бр. Между другото, имаме вече събиране, което се нарича "вечер в общение и молитва", което ще  се състои в последната събота на  всеки месец. Изпращам Ви снимки от първата "вечер". Хората не искат да си тръгнат от църквата . Скоро разрешихме една нужда - купихме столове, но има и по-голяма. Естествено ние се молим за нейното разрешаване и вярваме, че Господ ще се погрижи, а тя е построяване на  по-голям молитвен дом, тъй като няма място и за правостоящи.                              

Бог да Ви благослови!        

             Поздрави,

             Ерджан               

 

 

All Rights Reserved! © 2006 www.emk.bg
design: pixeldepo.com