Най-добрата прахосмукачка робот?

Как да изберете най-добрата прахосмукачка робот

Какви функции и характеристики трябва да има най-добрия почистващ робот

Вижте отговорите на тези и всички въпроси свързани с прахосмукачките роботи в настоящия материал.

Защо да изберете прахосмукачка робот

Несъмнено вътрешното почистване на дома ви е сложна задача, която изисква време и енергия, особено след като разполагаме с по-голяма използваема площ. Повечето предмети за домнашна употреба са претърпели забележително развитие през последните две десетилетия, така че собствениците на къщи, вили или големи офиси имат възможност да инвестират в прахосмукачка робот, която става все по-търсена на българския пазар.

Първата прахосмукачка робот се появява в началото на 90-те години, но в началото не е приета добре, но претърпява бурно развитие, с навлизането на интелигентните джаджи. Особено през послените няколко години тази прахосмукачка се превърна в популярен инструмент за почистване на подовете и килимите на домовете – малки и големи.

На свой ред почистващите роботи се различават в зависимост от компанията, която ги произвежда, като всяка от марките допринася със собствени иновации за установяване на максималната производителност. Най-добрата прахосмукачка робот изпълнява редица функции, предназначени да улеснят процеса на почистване и да го реализират по най-добрия начин. Те предлагат и предимствата на мобилността: поради компактния дизайн могат да достигнат места, където конвенционалната прахосмукачка е по-трудна за използване, а могат и да се пренасят от стая в стая или дори да си я носите на вилата. Освен това автоматичните прахосмукачки роботи също могат да почистват докато не сте вкъщи и могат да бъдат програмирани да стартират в определено време.

Когато се ориентираме към закупуването на такъв артикул, препоръчително е да вземем предвид неговите спецификации и определящи функции:

 • Почиствани повърхности (плочки, килими, паркети, дюшеме и т.н.)
 • Вид засмукване
 • Функции и екстри
 • Живот на батерията
 • Надеждност
 • Включени аксесоари
 • Вместимост на контейнера за боклук
 • Ниво на шума

Въз основа на тези характеристики на уреда, както и на мненията на потребители, по-долу сме подготвили списък, който показва най-добрите прахосмукачки роботи.

НАЙ-ДОБРИТЕ ПРАХОСМУКАЧКИ РОБОТИ ЗА 2021г.

Продукт Размери (дълбочина / ширина / височина) Тип засмукване Тип повърхност Цена
Прахосмукачка робот Roborock 2 35 х 35 х 9,65 см Сухо мокро Много повърхности Вижте цена
Прахосмукачка робот Xiaomi Mi Robot Vacuum 33 х 38 х 8 см Суха Много повърхности Вижте цена
Прахосмукачка робот amXea E30 33 х 33 х 7,4 см Мокър сух Твърди, многоповърхностни подове Вижте цена
 Прахосмукачка робот iRobot Roomba 980 35 х 35 х 9,2 см Суха Килими, подове, твърди подове, много повърхности Вижте цена
Прахосмукачка Roborock 3 S60 35,3 х 35,3 х 9,6 см Суха Много повърхности Вижте цена
Прахосмукачка робот iRobot Roomba s9 + 31 х 31 х 9 см Суха Килими, подове, твърди подове, много повърхности Вижте цена
Прахосмукачка робот Roborock Cleaner S5 MAX 35 х 35,3 х 9,65 см Сухо мокро Много повърхности Вижте цена

 

 1. Прахосмукачка робот Roborock 2, 14,4 V, Mop, Autonomy 2h, Wifi, Бял

Новата прахосмукачка Roborock 2 е проектирана да опрости процеса на почистване на всякакви настилки – паркет, плочки, мокет и килими. Множеството функции и екстри го класифицират като най-добрия почистващ робот за малки, средни и големи повърхности.

Задната част на корпуса съдържа резервоара за вода и мопа, малко пред тях са разположени четките за събиране на боклука. Под капака са поставени бутоните за нулиране на Wi-Fi, както и тавата за събиране на прах. Дясната страна на робота е снабдена с въртяща се четка, която събира прах и боклучета по пътя на робота, така че кръглата четка прибира всичко, оставяйки повърхността безупречнo чиста.

От двете страни на устройството има колела, а отпред балансиращо колело, разположено между товарните щифтове. Преминава през прагове до 2см, като с това роботът прахосмукачка успява да преодолее безпроблемно килими или первази.

Процесът на почистване започва след натискане на бутона за стартиране отгоре, роботът веднага влиза в действие. Той има общо 12 сензора, които му позволяват да картографира дома и да идентифицира границите. Сензорът на ръба с лазер има ролята да поддържа разстояние от 1 см от всяка стена, като по този начин се избягват възможни сблъсъци на устройството.

Тази високоефективна прахосмукачка Roborock има живот на батерията приблизително два часа, плюс набор от функции, които я правят отличен избор за всеки купувач.

Той също така има способността да направи фантастично маршрутизиране около предмети в къщата, създавайки виртуална карта за бъдещи операции по почистване.

Фактът, че имаме под ръка опцията за мокро почистване, прави тази притурка много по-привлекателна. След задействане на функцията „mop“ остава само много тънък филм от влага и безупречна чистота. Модерният всмукателен робот Roborock 2 14.4 V има способността да покрива полезна площ от 70 квадратни метра за 90 минути (среден апартамент) с максимум половината батерия. При тегло от 3,8 кг има потенциал за събиране от 0,42 литра.

Предимства

 • Идеален за почистване на паркет, плочки или килими
 • Покрива малки, средни и големи повърхности, както мокри, така и сухи
 • Оборудван с въртяща се и кръгла четка
 • 12 сензора
 • Wi-Fi функция
 • Функция „Mop“
 • 2 см предпазител за препятствия
 • Живот на батерията от 150 минути
 • Възможност за картографиране на дома
 • Пазете разстояние от 1 см от всяка стена
 • Тегло само 3,8 кг

Недостатъци

 • Дългите косми могат да обграждат колелата на робота, което го прави трудно
 1. Прахосмукачка робот XIAOMI MI, 50 W, 5200 MAH, 14,4 V

Xiaomi е известна с качествената и ефективна концепция за продукти от всякакъв вид, като големият поток от приложения се основава на много изгодното съотношение качество / цена. С пускането на пазара на новите роботи прахосмукачки, чистотата на нашия дом или офис вече не е проблем. Безброй пъти сме се убеждавали колко време губим, за да завършим ежедневното почистване на паркет, плочки или килими.

Благодарение на иновациите в областта и скоростта на технологичния процес, добре познатата робот-прахосмукачка Xiaomi идва в нашата услуга, оборудвана с множество функции, които ще превърнат упоритата работа в интелигентна игра.

Роботната прахосмукачка може да бъде свързана безжично, с помощта на мобилното приложение Mi Home и контролирана в реално време, дори и да не сме у дома. Всеки път, когато завършим процеса, ще получаваме известие по телефона.

Осигурява прахосмукачка за сухо, успешно покриване на повърхности с плочки, паркет, подове от всякакъв вид, включително килими с къси четина. Благодарение на 12-те вида сензори, той почиства много добре ръбовете и ъглите на стаята, без да се сблъсква с никакви предмети в стаята. Внимателно прекрачете прага с височина 2 см и внимателно избягвайте предметите, които се появяват по пътя му.

Автоматичното картографиране на зоните, които ще бъдат обхванати, е допълнително предимство, като има възможност да следвате маршрута по телефона. Получаваме известия, ако процесът приключи, ако се срине, ако не намери товарната стойка или ако контейнерът, където се събира мръсотията, е пълен.

Известната роботна прахосмукачка Xiaomi има автономност на батерията от приблизително два часа, като има силата да почисти безупречно полезен апартамент от 65 кв. М за един час. Ако нивото на батерията се доближи до 10%, робот-прахосмукачката отива до бензиностанцията, като продължава почистването точно там, където е спряла, само след зареждане на батерията.

Сензорът за тъмнина му позволява да извършва процеса на почистване дори когато светлината е изключена, като ефективността е същата.

Предимства

 • Сух тип засмукване
 • Много ефективен за плочки, паркет, за всякакъв тип подове или килими с къси косми
 • Разполага с 12 вида сензори
 • Почистете много добре краищата и ъглите на стаята
 • Внимателно преминава над 2 см високи прагове
 • Автоматично картографиране на работните зони
 • Автоматично хранене
 • Живот на батерията от около два часа
 • Той работи също толкова добре и на тъмно

Недостатъци

 • Той няма еднакъв ефективен добив за килими с косми, по-дълги от 2 cm

ВИЖТЕ ЦЕНАТА

 1. Прахосмукачка робот AMXEA e30 black, wi-fi приложение, интелигентна памет, жироскопична навигация, многоповърхностно, мокро и химическо почистване, централна четка,

Ако вече сме решили да закупим робот за прахосмукачка и измиване, най-удобното решение е за модела amXea E30, една от най-сложните роботи прахосмукачки на пазара. Той е специално проектиран да улеснява ежедневния процес на почистване на твърди подове и килими с къса коса, като същевременно спестява ценно време.

Жироскопските функции и „виртуалната карта“ позволяват картографиране на повърхностите и тяхното сканиране по време на програмата, за да се генерира точен маршрут. Картата се вижда в приложението и се предоставя при всяко сканиране, като по този начин има възможност да се проследи в реално време процесът на почистване.

Обхватът на тези смукателни роботи е снабден с функцията „Smart Memory“, която позволява на устройствата да съхраняват областите, които вече са почистили и които ще покрият. Безплатните подове, без твърде много препятствия, се узряват по-ефективно, вакуумират се и се измиват.

Капацитетът на контейнера за прах от 600 ml е достатъчен за вакуумиране на няколко камери в същия етап на почистване. В случай на мокро измиване, резервоарът за прах трябва да бъде заменен с резервоар за вода, чрез просто движение, за да се получат полирани повърхности. Тази роботна прахосмукачка, която също мие, е снабдена с миеща се и многократна кърпа, изработена от микрофибър. Не забравяйте, че в резервоара се добавя само вода при стайна температура, без течни препарати или други почистващи разтвори.

Режимът на мокро измиване включва управление на водния поток в 3 стъпки. Приложима само от мобилния телефон, тази функция на високопроизводителния робот за прахосмукачка счита „ниските“ и „средните“ стъпки идеални за паркет и дървени подове, за да се избегне прекомерна влага от краищата на повърхността.

Този продукт е оборудван със странични четки, които имат за задача да насочат праховите частици към центъра на прахосмукачката. Централната V-образна четка увеличава способността за почистване на мъх и примеси, докато всмукателната мощност осигурява ефективно покритие, независимо от пода.

Той има множество сензори, като сензор за прах, близост, наклон, сензор против падане или сблъсък. Благодарение на тях прахосмукачката amXea може да почиства и най-недостъпните места, ръбовете и ъглите на мебелите, да увеличава мощността на засмукване и може да извършва процеса при ниско ниво на шум.

Разчитаме на живот на батерията от 100 минути и възможност за покриване на 200 квадратни метра с едно зареждане.

Всички тези функции и технологии го задвижват сред най-добрите роботи прахосмукачки от последно поколение. Собствениците на жилища, от най-малките до най-големите, заявиха, че са изключително доволни от статистиката, направена от експерти в областта.

Предимства

 • Мокър и сух тип засмукване
 • Възрастни, вакуум и измийте
 • Почистете всякакъв тип под, като плочки, паркет, килими с малки косми, килими
 • Жироскопска и картографска функция
 • Функция „Умна памет“
 • Оборудван с контейнер за прах, резервоар за вода, пералня, странични четки, централна четка
 • Разполага с голямо разнообразие от сензори
 • Живот на батерията от 100 минути
 • Автоматично презареждане
 • Тегло 3 кг
 • Елегантен дизайн

Недостатъци

 • Не почиствайте килимите с косми над 2 cm
 • Не можем да използваме течни препарати или почистващи разтвори във резервоара за вода

ВИЖТЕ ЦЕНАТА

 1. IROBOT ROOMBA 980 робот прахосмукачка, HEPA двоен филтър

Ако говорим за върха, сред най-добрите роботи прахосмукачки е новата концепция Roomba 980, предназначена за сухо прахосмукачка, независимо от вида на пода. Успешно почистете плочки, паркет, твърди подове или килими с косми с дължина до 2 см, покриващи площ от 60 квадратни метра за един час, с половината от обема на Li-Ion батерията. Ако почистването не е готово, но нивото на батерията е много ниско, роботът се оттегля към бензиностанцията, като възобновява процеса на засмукване, когато зареждането приключи.

Приложението „IRobot Home“, достъпно на вашия телефон и таблет, установява връзката между нашите изисквания и постиженията на роботната прахосмукачка Roomba 980. Имаме възможността да настроим или програмираме робота да започне почистване в предварително определен час, маршрут и резултатите с помощта на приложението. Също така в „IRobot Home“ намираме информация за поддръжката на робот-прахосмукачката, техническа поддръжка, видеоклипове, както и съвети за обучение за правилното й използване. Споменаваме, че всички тези аспекти могат да бъдат постигнати и проследени дори когато сме на работа или посещаваме приятели, като през това време подът на дома ни става безупречно чист.

Случва се, че определени ъгли или зони, неудобни с роботизираната прахосмукачка, изискват по-висока мощност на засмукване, за да останат мястото напълно чисто. С функцията „Aero Force“ този аспект вече не е пречка, концентрацията на въздушния поток в тясното пространство между въртящите се четки води до ускорение и, разбира се, до по-висока почистваща сила. Същото се случва и при пресичане на твърд под върху килима, видима промяна в новата роботна прахосмукачка, благодарение на навигационната технология „IAdapt“ 2.0, функция, която му позволява да научи маршрута и да запомни препятствията.

Авторитетът на батерията е с 50% по-висок от по-старите модели от същата концепция, което по този начин консолидира заключенията на специалистите в областта. Той се предлага „опакован“ и с класически и елегантен дизайн, на височина 9,2 см и тегло 4 кг.

Множеството сензори и функции, свързани с приложенията и новите технологии, правят тази интелигентна прахосмукачка надежден приятел за всеки от потребителите си.

Предимства

 • Предназначен за прахосмукачка на сухо
 • Почистете всякакъв вид под, като плочки, паркет, мрамор, килим, килим
 • Налично приложение „IRobot Home“
 • Възможност за настройка и програмиране на робота, дори и да не сме у дома
 • Функция „Aero Force“ за изсмукване на неудобни зони
 • Технологията „IAdapt“ позволява изучаване на маршрута и запаметяване на препятствия
 • 50% повече мощност на батерията от по-старите модели
 • Сензори за падане и удар
 • Класически и елегантен дизайн
 • Тегло 4 кг

Недостатъци

 • Добивът намалява в случай на килими с косми, по-големи от 2 cm
 • Той няма функция „моп“ за мокро почистване

ВИЖТЕ ЦЕНАТА

 1. Прахосмукачка робот ROBOROCK 3 S60, 14,4 V, 5200 MAH, 14 СЕНЗОРА

Когато търсим високоефективна роботна прахосмукачка, Roborock 3 S60 е далеч идеалният избор за цялостно ефективно почистване както в суха, така и в мокра среда. Като се има предвид, че тя може да се канализира чрез съвременни системи за въздушен поток, като постоянно се вакуумира дори когато кошницата за прах е пълна, тази притурка е най-добрата робот-прахосмукачка за семейства с деца и домашни любимци.

Благодарение на лазерната навигация, роботът-прахосмукачка има способността да направи карта на целия дом, като широката мрежа от сензори е полезна за ефективно и бързо завършване на процеса на вакуумиране на плочки, паркет и дори килими. Маршрутът може да бъде зададен за една стая или за целия дом, като ежедневното домакинство е значително опростено.

Най-голямото предимство е, че устройството може да изпълнява процеса, дори когато не сме у дома, като приложението е това, което посредничи за връзката между нас и високоефективната роботна прахосмукачка Roborock 3 S60. Сензорите за разстояние, падане, инфрачервени лъчи и препятствия подобряват насочването му вътре в къщата, като елиминират рисковете от повреда както на устройството, така и на мебелите.

Веднъж закупени, вече не е необходимо да се притеснявате за косата, оставена от домашните любимци. Последните статистически данни включват тази роботна прахосмукачка за животински косми в повечето плотове, насочени към тази продуктова гама.

Едновременно с засмукването, подът може да се полира с помощта на функцията „mop“, като се регулира количеството вода вътре в резервоара според нуждите. Тази операция не се препоръчва за килими, а само за помещения с плочки, паркет, мрамор, мозайка.

Предимства

 • Прахосмучете ефективно и бързо както в мокра, така и в суха среда
 • Съвременни системи за въздушен поток
 • Почиствайте постоянно, дори когато кошницата за прах е пълна
 • Идеален за семейства с деца и домашни любимци
 • Лазерна навигация
 • Възможност за картографиране на къщата
 • Оборудван с разнообразна гама от сензори
 • Налична функция „Mop“

Недостатъци

 • Функцията „mop“ не се препоръчва за стаи с килими.

ВИЖТЕ ЦЕНАТА

 1. Прахосмукачка робот IROBOT ROOMBA s9 + с wifi и автономно изпразване на боклука в clean base ™, ъглова четка, 2 многоповърхностни гумени четки с 30% по-големи, картографиране на къщи

Със сигурност най-модерната и сложна робот- прахосмукачка е IRobot Roomba S9 +, способна да отговори на всички изисквания на нашия дом за безупречно ежедневно почистване. Само с натискане на бутона за старт, роботът-чудо започва своята дейност по поддържане на подове чисти и полирани.

Той безпроблемно прахосмуква ъглите на стаята, нейните ръбове, включително по-недостъпни подови площи, с много по-висока мощност на абсорбиране от другите роботизирани прахосмукачки на пазара. Двойните гумени четки са с 30% по-широки в сравнение с тези на евтина роботизирана прахосмукачка, притежаващи качеството да се държат деликатно с вакуумираната повърхност и безмилостно с прах, мръсотия и отломки, с които влиза в контакт.

Съвременните технологии позволяват на прахосмукачката да картографира дома, като му дава възможност да съхранява най-оптималните и бързи маршрути. Той успешно обхваща цялата целева област, като успява да подобрява от процес на обработка маршрутите, които следва.

Уникалното изпълнение, което всички експерти в областта хвалят, е компетентността на невероятната робот-прахосмукачка за автоматично отвеждане на мръсотията и отломките, събрани в колекционната торба. В допълнение към множеството предоставени сензори, тази функция е изключително полезна, практически няма нужда да сменяте периодично колекторната торба.

Почистете плочки, паркет, мрамор, мозайка, притежаващи двойно по-голяма мощност от изсмукване на прахови частици от килим с дълги конци. Той може да бъде програмиран и зададен за почистване на маршрути, като процесът протича дори и да не сме наоколо.

Батерията има авторитет от 90 минути, достатъчен за правилното поддържане на жилище от 100 квадратни метра. Ако индикаторът за изтощена батерия показва ниско ниво на батерията, робот-прахосмукачката се оттегля към станцията за зареждане, продължавайки да почиства там, където е спряла, веднага след като нивото на батерията се възстанови.

Друго предимство, което тежи тежко в уравнението за закупуване на такъв уникален продукт, е способността му да улавя напълно 99% от алергени, прах, прашец и плесени, благоприятен аспект, който не откриваме в други статии от този вид.

С височина от само 9 см и тегло от 3,7 кг, IRobot Roomba S9 + се счита за най-добрата робот-прахосмукачка за средни и големи домове и е изключителна инвестиция в бъдещето на личното почистване на дома.

Предимства

 • Най-модерната и сложна робот-прахосмукачка
 • Поддържайте подовете чисти и полирани
 • Почистете с прахосмукачка ъглите на стаята, нейните ръбове, включително труднодостъпни места
 • Държи се деликатно с пода
 • Почиства, както и пухкавите килими
 • Може да се програмира и настрои за проследяване на маршрути за почистване
 • Улавя 99% от алергени, прашец от полени и плесени
 • Автоматична евакуация
 • Широка гама от сензори
 • 90 минути живот на батерията
 • Работен радиус от 350 метра
 • Тегло само 3,7 кг

Недостатъци

 • При евакуация е доста шумно

ВИЖТЕ ЦЕНАТА

 1. ROBOROCK S5 MAX роботизирана прахосмукачка, WIFI, прахосмукачка и моп,интелигентно доливане, навигация lidar, настройка на виртуална бариера, без зони за почистване

Достатъчно интелигентна, за да съхранява писти, да се върне в основата след почистване или изтощение на батерията, да открие препятствия и да управлява повърхности, които трябва да се преминат, модерната прахосмукачка Roborock Cleaner S5 усети присъствието в класацията на най-продаваните продукти в тази категория.

С елегантен дизайн и тегло от само 3,5 кг, той се справя перфектно както със сухо прахосмукачка, така и с почистване с функцията „моп“. Внимателно преминете през праговете и кабелите в къщата, като имате оптималната височина, за да не се забиете по време на процеса.

Той има потенциал да сканира целия дом, като установи пътя му за почистване. Като интелигентна притурка, тя може да извършва тези дейности с помощта на програмиране в приложението, без да е необходимо да му помагате. Винаги ще се връща в станцията за зареждане след края на програмата, така че изключва възможността да бъде намерен другаде, освен на мястото си.

Както посочих по-горе, робот-прахосмукачката Roborock Cleaner S5 също има компетентността да полира пода, а не само да го вакуумира. Функцията „mop“ влиза в действие незабавно, веднага щом се уверим, че сме добавили дестилирана вода или вода за гладене в резервоара. Двата процеса, прахосмукачка и измиване могат да се извършват едновременно, роботът прахосмукачка оставя след себе си перфектно почистване.

Тази притурка може да бъде идеалното решение за тези, които имат домашни любимци и за които ежедневната загуба на коса не е лесна задача. Той има живот на батерията от почти 2 часа, достатъчно време за почистване на средностатистически дом от 70 квадратни метра.

Предимства

 • Съхранява маршрути за почистване на дома
 • Връща се към основата, когато приключи почистването или когато нивото на батерията е ниско
 • Елегантен дизайн
 • Сухо прахосмукачка, но и мокра
 • Сканирайте стаите
 • Функция „Mop“
 • Голямо разнообразие от сензори
 • Живот на батерията от почти 2 часа
 • Ефективно почиства космите от животни
 • Не е много шумно

Недостатъци

 • В резервоара е задължително да се добавя дестилирана вода или вода за гладене

ВИЖТЕ ЦЕНАТА

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

Защо прахосмукачките роботи са важни за почистването на дома и офиса?

Почистването никога не е било лесна задача, особено когато сме типични и щателни към крайния резултат от нашата работа.

Натовареният дневен график, в който вмъкваме образователните и възпитателни дейности на децата, работното време, графика за пазаруване, може пряко да повлияе на времето, отделено за почистване, което не е точно от полза.

Експерти в тази област обсъдиха и приложиха на практика новите иновации на технологията и бързо намериха решението да поддържат собствения си дом чист завинаги.

Прахосмукачка робот напълно улеснява процеса на почистване, като на практика се нуждае само от програмирането и настройката на приложението, за да предаде нашите изисквания към приспособлението.

ЗАЩО Е ВАЖНА СТАНЦИЯТА ЗА ПЪЛНЕНЕ НА ПРАХОСМУКАЧКА РОБОТ?

От множеството предимства е забележително, че робот-прахосмукачката може да извърши процеса на прахосмукачка и полиране, дори ако не сме в къщата. Винаги, когато завърши дейността, той се връща в бензиностанцията си. По същия начин, когато индексът показва ниско ниво на батерията, устройството се връща в зарядната станция, след което завършва процедурата.

Бензиностанцията е практически основата на робот-прахосмукачката, място, където ще я намираме всеки път, когато е в покой.

Защо почистващите роботи са полезни за здравето?

Те са предназначени да улавят 99% от алергени, прах, прашец или частици от всякакъв вид, открити на пода.

Ако обикновената прахосмукачка вдига прах в домовете, като нанася практически повече вреда, ето новата гама интелигентни прахосмукачки е решила този аспект, често споменаван от онези, които усещат разликата между старо и ново, между обикновени и високопроизводителни.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Теоретично си купих интелигентен продукт за почистване на пода на къщата. По принцип имаме надежден приятел, който планираме да работи ежедневно, за да поддържа безупречен външен вид на плочките, паркета или килимите и който на всичкото отгоре се предлага в комплект с множество функции и сензори, готови да ни изненадат приятно.