Най-добрите перални за 2022 г.

 

Продукт Размери (дълбочина / ширина / височина) Капацитет Енергийна ефективност Цена
Тънка пералня LG F2J5WN4W 45 х 60 х 85 см 6.5 кг A +++ Вижте цена
Пералня със сушилня Beko HTV8733XS0 59 х 60 х 84 см 8 кг A Вижте цена
Пералня Bosch WAN24160BY 55 х 59,8 х 84,8 см 7 кг A +++ Вижте цена
Пералня Samsung Add-Wash WW70K44305W / LE 55 х 60 х 85 см 7 кг A +++ Вижте цена
Пералня Beko WMY81483LMB1 54 х 60 х 84 см 8 кг A +++ Вижте цена

 

Независимо дали говорим за евтини или скъпи дрехи, спално бельо или завеси, деликатни или по-специфични материи, качеството им ще пострада, ако не вземем предвид изключително важен въпрос. В каква пералня ще ги изперем?

С течение на времето технологиите драстично се развиват и, ако някои от Вас имат спомени как майките им са прали на ръка и изцеждането е било в резултат на силата на ръцете, през 2021 г. не само прането, но и сушенето е прехвърлено към перилната техника, докато ние можем да се погрижим за другите си домакински задължения.

Освен че перат по-бързо и качествено от старите перални, новите поколения машини могат да бъдат изключително икономични, като консумацията на електроенергия и вода е значително намалена в сравнение с тази на стара пералня. Също така пространството, което пералнята заема в дома, може да бъде съвсем различно – по-тясна, за вграждане, с горно пълнене, с вградена сушилня и т.н. – така че да се впише идеално в интериора. Вече не е достъчно пералнята просто да пере дрехите – тя трябва да го прави икономично, бързо, без да ги разваля и мачка, и в същото време да се вписва перфектно в помещението, в което стои.

За да Ви улесним в тази очевидно нелека задача да изберете най-добрата пералня, подходяща за Вас и Вашето семейство, и то при най-ниска цена ние подбрахме няколко топ модела.

Но преди това, най-важните съображения, които трябва да имате предвид при закупуването на пералня:

 • Колко е ефективна в зависимост от предоставените програми за пране;
 • Колко е обемиста;
 • Каква е вместимостта на легена и какво тегло на дрехите може да издържи при пране;
 • Колко тиха е;
 • Каква е месечната консумация на електроенергия в зависимост от броя на пранетата
 • Каква е най-кратката програма, ако се нуждаем от бързо пране;
 • Колко е надеждна, и естествено;
 • Каква гаранция имаме при покупка.

Като такива, ние анализирахме и синтезирахме основните характеристики на някои от най-добрите перални машини.

Най-добрите перални машини за 2021 г.

 1. Пералня (тясна) Slim LG F2J5WN4W

(Direct Drive, 6.5 кг, 1200 об/мин, Клас A+++, 45 см, Бяла)

Този тип перални са част от моделите, които се вписват перфектно в декора на нашия дом. Освен факта, че е много удобна и тиха, тънката перална машина LG е и много функционална. С височина от 85 см и ширина от 60 см може лесно да бъде инкорпорирана в интериора на всяка къща.

Проектирани според най-новите технологии, двигателят и компонентите на пералните LG имат стандартна 10-годишна гаранция. Това само по себе си е гаранция за вниманието, с което е проектирана, в желанието да се грижи за тъканите на дрехите, докато прането се пере перфектно.

Нова концепция на този продукт е свързана с факта, че можете да отворите вратата на пералнята дори по време на програмата, в случай че сте забравили да вкарате някоя дреха. Независимо от програмата за измиване, опцията „Добавяне на пране“ ни позволява да отворим вратата по време на процеса за около 3 секунди.

Друго нововъведение, внесено в този продукт, е т.нар. „Tag On“, която ни позволява да изтегляме нови програми за измиване от нашия смартфон. За да ги инсталирате в паметта на пералнята, всичко, което трябва да направите, е да кликнете върху символа „NFC Tag On“.

В зависимост от програмите за пране, 14 на брой, можем да перем спално бельо, памучно или синтетично пране, одеяла или смесени дрехи, така че резултатите да са невероятни. Трябва да обърнем специално внимание на количеството пране, което сме поставили в пералнята, в случай на еднократно пране.

Дори ако максимално допустимият обем е 6,5 кг пране, не е разумно, да се товари максимално капацитетът на пералнята. Когато не я претоварваме, прането ще бъде изпрано и ароматизирано много по-ефективно, отколкото ако я пълним на макс.

Дори когато бързаме, можем да използваме пералнята, защото най-кратката и ефективна програма е с продължителност 14 минути.

Предимства

 • Много тиха и удобна;
 • Осигурена с 14 програми за пране;
 • Красива и се вписва добре във всеки интериор;
 • Оборудвана с две нови опции в сравнение с други модели, „Добавяне на пране“ и „Tag On“;
 • Има кратка програма за пране от 14 минути;
 • Има максимално допустим капацитет от 6,5 кг пране;
 • Изключително надеждна, с 10-годишна гаранция.

Недостатъци

 • Диаметърът на илюминатора може да се счита за доста голям в сравнение с други модели;
 • Колелото за настройка на програмата е леко чувствително.

ВИЖТЕ ЦЕНАТА

 1. Пералня със сушилня Beko HTV8636XS0

(Изпиране 8 кг, Сушене 5 кг, 1200 об/мин, HomeWhiz, SteamCure, IonGuard, Клас A, Инверторен мотор ProSmart, Wash & Wear, BabyProtect, Downloaded Cycle, Бяла)

Един от най-желаните уреди на пазара е барабанната сушилня Beko. Има много причини, поради които това се търси много, превъзхождайки всички глави, когато става въпрос за перфектната поддръжка на облеклото.

Оборудван с 16 различни програми, той има способността да пере всякакъв вид плат, включително памук, синтетични материали, вълна, предмети с висока степен на замърсяване или деликатни дрехи за бебета и страдащи от алергии.

Капацитетът на автомобилната вана ни позволява да изперем до 8 кг дрехи и да изсушим до 5 кг. Следователно трябва да имаме предвид, че когато изберем програма „измиване + сушене“, няма да претрупаме автомобила с повече от 5 кг. Това ще позволи на детергента и балсама лесно да проникнат през дрехите, както и на топлия въздух за извършване на безупречно сушене.

Препоръчаната през лятото програма „Wash & Wear“ е най-бързата и ефективна в смисъл, че може да изпере и изсуши 1 кг дрехи само за 60 минути! Тук говорим за дрехи с тънка текстура, които нямат висока степен на замърсяване.

Тишината, надеждността и значително намаляване на разходите за електроенергия са три други изключително важни свойства, когато става въпрос за достъп до качествен продукт. Пералнята Beko не само има тези функции, но има и други също толкова важни. По този начин имаме възможност да използваме програмата „Предпране“ в случай на изключително замърсени тъкани, програмата „Екстра изплакване“, когато става въпрос за пране на дрехите на бебета и хора с чувствителна или алергична кожа.

1400 завъртания в минута (RPM) позволяват правилно изстискване и изсушаване на дрехите, като тази машина е идеална предимно за домове без балкон. Пряко пропорционално на обема пране, въведено за една програма, времето „измиване + сушене“ може да варира от 60 минути до 180 минути.

Тъй като външният вид е еталон в напредналите технологии, пералнята Beko също превъзхожда в това отношение. С модерен дизайн, той се вписва идеално в комфорта на всеки дом.

Предимства

 • Той е тих и надежден
 • Има 10-годишна гаранция
 • Има капацитет за пране 8 кг и капацитет за сушене 5 кг
 • Ниска консумация на електроенергия
 • Той има 16 различни програми за пране
 • Той има бърза продължителност на програмата от 14 минути
 • Той достига 1400 оборота в минута, много над средното за другите перални машини
 • Модерен дизайн
 • Поради програмата за сушене е идеален за дома без балкон

Недостатъци

 • Колата съществува само в бяло
 • В случай на пренаселеност на ваната с повече от 5 кг дрехи за програма „измиване + сушене“, сушенето няма да се извърши правилно.

ВИЖТЕ ЦЕНАТА

 1. ПЕРАЛНЯ BOSCH WAN24160BY, 7 КГ, 1200 ОБ / МИН, КЛАС A +++, БЯЛА

Много правилно е, че дрехите не правят мъж, но е също толкова правилно, че той ги изнася в света. Добре измитата, ароматна и удобна дреха напълно променя настроението ни, когато я носим.

Пералнята на Bosch, известна като най-популярната в тази област, се счита и за най-тихата пералня. Функциите „AntiVibration Design“ и „EcoSilence“ са проектирани да осигурят стабилност и да минимизират нивата на шум, дори по време на цикъла на центрофугиране.

Препоръчва се за няколко вида пране, с товароносимост 7 кг, той може да пере най-взискателните тъкани, като памук, кашмир, вълна или коприна, но също така и синтетични тъкани и спално бельо.

Ако не сме успели да добавим или премахнем елемент от дрехите от прането, приложението „Презареждане“ ни позволява да го направим, спирайки цикъла на работа. Друго голямо предимство на пералната машина Bosch са икономичните разходи за вода и електричество. Благодарение на технологията „ActiveWater“ имаме перфектни резултати, като използваме само необходимото количество вода.

Имаме и кратка програма за пране от 15 минути, много изгодна, когато става въпрос за тениски и изпарени ризи, които нямат висока степен на замърсяване.

Закупувайки този артикул, ние можем да се насладим на здрава, тиха кола с модерен дизайн, готова да помогне във всяко домакинство.

Предимства

 • Той е много тих и надежден
 • Той е икономичен и има модерен дизайн
 • Има 5 години гаранция
 • Той има 6 програми за използване
 • Той има капацитет за пране до 7 кг пране
 • Може лесно да се програмира
 • Също така има кратка програма от 15 минути

Недостатъци

 • Малките символи на дисплея са по-трудни за четене за хора с увредено зрение

ВИЖТЕ ЦЕНАТА

 1. SAMSUNG ADD-WASH WW70K44305W / LE, 7 КГ, 1400 ОБ / МИН, КЛАС A +++, ДВИГАТЕЛ С ЦИФРОВ ИНВЕРТОР, БЯЛ

Създадена на базата на най-новите технологии, с ултраефективен двигател и изключителен дизайн, пералната машина Samsung се откроява от останалите продукти на пазара с нежната грижа за материалите. Уникалният и леко вълнообразен барабан „Диамант“, с диамантено оформени ръбове позволява податливо измиване на тъканите, без да влошава качеството им.

Цифровият инвертор на двигателя осигурява неговата превъзходна енергийна ефективност, намаляване на шума и по-силна и по-тиха работа. Този тип машина ни позволява да премахваме или добавяме пране по време на процеса доста лесно. Единственото условие е температурата вътре в барабана да е под 50 градуса. Вратата на автомобила, с отвор от лявата страна, в нейните полупрозрачни бели или океанско синьо варианти, предлага специална естетика.

Той може да пере всеки тип пране, като тези от памук, вълна, кашмир или спортни дрехи, цветни, лен, завеси, но също и бебешки дрехи. В зависимост от товара, колата е програмирана да приема необходимото количество вода, за да се измие и няма да губи повече от необходимото.

Функцията за екологично почистване на барабаните ни напомня да използваме програмата „еко барабан за почистване“, за да премахнем натрупаните бактерии след приблизително 40 измивания. Програмата ще работи без нужда от перилен препарат. Особено се препоръчва за хора, които често перат детски дрехи, само за да ги поддържат в оптимално състояние.

1400 оборота в минута RPM премахват дрехите толкова сухи в края на операционната програма и много важно, без набръчкани!

Предимства

 • Той е много тих и надежден
 • Има луксозен дизайн
 • Има 5 години гаранция
 • Той има 15 програми за пране, най-кратката от които е 15 минути
 • Товароносимост от 7 кг
 • Максималната скорост на центрофугиране е 1400 об / мин
 • Ниска консумация на електроенергия
 • Функция за самопочистване на барабана

Недостатъци

 • Не се препоръчва барабанът да се почиства с почистващи разтвори, а само от собствената му функция за самопочистване „еко барабан“

ВИЖТЕ ЦЕНАТА

 1. ПЕРАЛНА МАШИНА BEKO WMY81483LMB1, 8 КГ, 1400 ОБОРОТА В МИНУТА, КЛАС A +++, ИНВЕРТОРЕН ДВИГАТЕЛ PROSMART, 60 СМ, БЯЛ

Една от най-сложните и най-добрите перални машини , Beko WMY81483LMB1 ни предлага 16 разнообразни програми за пране. Както добре знаем, в зависимост от тъканите и текстурата, дрехите се нуждаят от определен период на почистване, но и от добре установена температура.

По този начин тъмните, синтетични или памучни дрехи успешно ще влязат в програмата за пране „Darkcare“, предназначена за този стил облекло, за да предотврати обезцветяването и да поддържа интензивността на цветовете.

За дрехи за бебета или хора с алергии препоръчваме програмата „Baby Protect“, която съчетава етапите на пране и изплакване, като резултатите са отлични.

Цветните или памучни дрехи могат да се перат при температура от 20 градуса, като по този начин се спестяват 70% от електричеството в сравнение с други програми, докато почистването при 60 градуса ще премахне 99% от алергените. И в двата случая ще имаме оптималните резултати от измиване и хигиена.

Иновативният дизайн на ваната осигурява леко и нежно пране на дрехи, чрез течни движения като естествения ритъм на вълните, като по този начин се избягват увреждания на тъканите. Използвайки тази машина, въпреки че значително ще намалим количеството перилен препарат, резултатите ще бъдат извън очакванията.

Здравостта, тишината и липсата на вибрации по време на процеса са силни страни, които забелязваме още при първата употреба. Така ще съчетаем полезното с приятното в уюта на нашия дом.

В зависимост от количеството и вида тъкани на въведените артикули, благодарение на автоматичната система за регулиране на консумацията на вода, машината изтегля точно необходимото количество, за да постигне най-доброто представяне.

Кратките програми, съответно от 28 и 14 минути, са предназначени за дрехи, които не са много мръсни, безупречни или носени само веднъж. Също така, ако имаме навика да перем прясно закупени дрехи, за правилна хигиена, можем уверено да се спрем на същото приложение.

Предимства

 • Това е най-тихата и сложна пералня
 • Има изтънчен дизайн
 • Има 5 години гаранция
 • Товароносимостта е 8 кг
 • Има 16 програми за пране
 • Той има две кратки програми. Една от 14 минути, друга от 12
 • Той е много икономичен по отношение на електричество, вода и препарат
 • Измийте леко най-деликатните тъкани

Недостатъци

 • Съществува само в бяло
 • Няма настройка на центрофугирането между 800 и 1400 оборота в минута

ВИЖТЕ ЦЕНАТА

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

КОЯ Е НАЙ-ДОБРАТА ПЕРАЛНЯ?

Като цяло изборът е пряко пропорционален на нашите желания и нужди. Най-добрата перална машина трябва преди всичко да е лесна за използване. Нека се уверим, че резултатите са поне според очакванията, да бъдат тихи и трайни, но в същото време икономични.

Ако той също има разнообразни програми за използване и безупречно съотношение качество / цена, тогава сме намерили това, което търсим.

КАК ДА ПОЧИСТИТЕ ПЕРАЛНЯТА?

Новото поколение перални машини е забравило старите методи за почистване на ваната с различни вещества, използвани по избор. Повечето автомобили са проектирани със специална програма за почистване, която не включва необходимостта от добавяне на препарат.

КОЯ Е НАЙ-ЕВТИНАТА ПЕРАЛНЯ?

Най-евтината перална машина е тази, която можем да си позволим и която от своя страна ни позволява най-малкото най-необходимото, що се отнася до полезността и хигиената. Ако все пак се интересуваме от закупуване на продукт, който купуваме веднъж на поне 5 години, тогава трябва да помним, че е задължително да положим малко усилия и да балансираме колко харчим след закупуване на евтин продукт и колко амортизираме през 5-те години закупуване на по-скъп продукт.

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Несъмнено облеклата, които носим в обществото, са част от нашата визитна картичка. Независимо дали ходим на работа, в делегация или на пътуване или сме на среща с приятели, дрехите ни трябва да са безупречни. Грижата за тях казва всичко за нас. Дори ако често отказваме да вярваме, аспектът е първото нещо, с което контактуваме на среща, така че трябва да обърнем повече внимание, когато става въпрос за закупуване на пералня.