Най-добрият климатик за 2022

Продукт Капацитет (охлаждане / отопление) Енергийна ефективност (охлаждане / отопление) Покрита площ Цена
Климатик Samsung Cebu 9000 BTU 9000/11000 BTU A ++ / A + 25 м² Вижте цена
Климатик Whirlpool SPIW 312L 11601/13307 BTU A ++ / A + 30 м² Вижте цена
Климатик TESLA TA36FFML-1232IA, R32 12000/12000 BTU A ++ / A + 25 м² Вижте цена
Климатик Heinner Obsidian HAC-12OWF-BK 12000/13000 BTU A ++ / A + 23 м² Вижте цена
Климатик HEINNER Crystal R32, HAC-CR12WIFI 12000/13000 BTU A ++ / A + 23 м² Вижте цена

Много хора мислят, че климатикът е основно необходим през лятото, когато топлинният дискомфорт видимо влияе върху всякакъв вид работа, независимо дали говорим за домакински задължения или офис дейности. В страни като България обаче, където 4-те сезона се разгръщат с пълна сила, отопляващата функция на климатика е точно толкова важна, колкото и охлаждащата.

Работоспособността намалява драстично в условия на задушаваща топлина или смразяващ студ, особено когато тялото е подложено на усилие за значителни периоди от време. Ако живеем в район, напълно лишен от съществуването на дървета или растителност през лятото, а през зимата отоплението е скъпо, тогава е необходимо да се ориентираме бързо, за да закупим климатик.

Най-добрият климатик има максимална ефективност на охлаждане и отопление, има голям диапазон на дисперсия и изисква нисък разход на електроенергия. Съотношението качество-цена трябва да е най-доброто, за да можем да считаме покупката на климатик за успешна инвестиция за бъдещето.

Статистиката показва, че тези, които са закупили такъв продукт за уюта на дома си, няма да се откажат от него, като се има предвид неговото предимство в полза на осигуряването на оптимална температура в дома или офиса, което допринася значително за развитието на различни дейности в приятна среда.

Ако искаме да се насладим на най-добрия климатик , но не знаем достатъчно за това как трябва да изглежда или работи, можем да се консултираме по-долу с основните характеристики, задължителни за да сме сигурни, че сме избрали климатик, покриващ при най-високите стандарти.

 • Да е произведен от висококачествени материали;
 • Да осигурява 4-те климатични функции: охлаждане, отопление, вентилация и изсушаване;
 • За да бъде ефективен за всяка стая с площ между 20 и 35 m²;
 • Бързо да охлажда или отоплява стаята, равномерно;
 • Да излъчва студен или горещ въздух в радиус, колкото е възможно по-голям;
 • Да има най-съвременни функции и настройки;
 • По възможност да има WiFi свързаност;
 • Да бъде лесен за почистване и обслужване;
 • Да има защита срещу разпространението на прах, алергени и бактерии.

Въз основа на основните характеристики сме подготвили за Вас списък, който включва най-добрите климатици за тази година, като по този начин да Ви улесним в избора и да Ви спестим много загубено време в търсене на така желания продукт.

ТОП НАЙ-ДОБРИ КЛИМАТИЦИ ПРЕЗ 2022Г

 1. SAMSUNG CEBU 9000 BTU WI-FI КЛИМАТИК, КЛАС A ++ / A +, AI AUTO COMFORT, БЪРЗО ОХЛАЖДАНЕ, AR09TXFYAWKNEU / AR09TXFYAWKXEU, БЯЛ

Последните статистически данни, събрани от нашите анализатори, показват, че Samsung Cebu е една от най-добрите марки климатици , направена с цел бързо охлаждане на помещенията, от единия до другия край, равномерно, генерирайки ниска консумация на енергия.

Той има много по-висока охлаждаща мощност от обикновения климатик, намалявайки с 43% времето, отделено за получаване на оптимална температура. Студеният въздух се разпръсква в радиус от 15 метра, достатъчен за успешно покриване на помещение от 25 m². Препоръчва се за апартаменти, офиси, вили и къщи за гости.

Той е направен от най-добрите материали, има елегантен дизайн и може да бъде свързан към телефона с помощта на приложението „Умни неща“ за по-добър контрол и по-сигурен мониторинг на желания процес на стабилизиране на температурата. Той също така предлага възможност за гласова команда на седем различни езика (английски, френски, немски, испански, италиански, корейски и китайски). Приложението може автоматично да препоръча най-добрите опции за настройка на температурата според установената история.

Друга важна функция е „Автоматично почистване“ и може да бъде избрана, когато климатикът е изключен. Това позволява проветряването на праха и отстраняването на влагата от устройството, предотвратявайки появата на мухъл и бактерии и осигурявайки безупречно състояние за нов етап на употреба.

Филтърът, разположен отвън, в горната част на кутията, може лесно да се отдели и почисти. „Easy Filter Plus“ е снабден с плътна мрежа, която има свойството да пречиства въздуха, антибактериалният слой ни предпазва от възможни микрочастици, които могат да причинят алергии.

Безспорните характеристики на климатика са тясно свързани с превъзходното качество на антикорозионния материал, който защитава кондензатора.

Функцията „Добър сън“ осигурява специален комфорт по време на сън, като автоматично настройва най-добрата опция по отношение на новия комфортен климат.

Samsung Cebu има капацитет за охлаждане от 9000 BTU и капацитет за отопление от 12000 BTU, цифри, които задвижват нашия продукт в челото на най-добрите климатици. За тези от нас, които не са запознати със съкращението BTU, това означава „британски термичен блок“ и се превежда като британско устройство за измерване на енергия, използвана за охлаждане и отопление.

Независимо от сезона, климатикът Samsung осигурява приятен климат и благоприятна работна среда, което означава, че парите, похарчени за покупката му, могат да представляват само голяма инвестиция по отношение на личния комфорт.

Ползи

 • Охлаждайте и затопляйте помещенията равномерно бързо
 • Вентилира и изсушава
 • Генерира ниско потребление на електроенергия
 • Радиус на въздушна дисперсия 15 метра
 • Успешно обхваща 25 м2 жилище
 • Може да се свърже с телефона с помощта на приложението „Smart Things“
 • Гласови команди на седем езика
 • Притежава функцията „Автоматично почистване“
 • Инхибира появата на бактерии и плесени
 • Осигурява най-добрите опции за настройка на температурата
 • Лесно се отделя и почиства филтъра
 • Изработен от антикорозионни материали
 • Капацитет на охлаждане от 9000 BTU и капацитет на отопление от 12000 BTU

недостатък

 • Външното тяло може да се счита за малко шумно

ВИЖТЕ ЦЕНАТА

 1. КЛИМАТИК WHIRLPOOL SPIW 312L, 12000 BTU, КЛАС A ++, ФУНКЦИЯ ЗА ОТОПЛЕНИЕ, 6TH SENSE, HD ФИЛТЪР + АКТИВЕН ВЪГЛЕН, R32

Whirlpool се гордее с най-добрия климатик с 12000 BTU, който е част от енергийния клас A ++, с висок потенциал за охлаждане и отопление, в съответствие с изискванията на пазара.

Състои се от вътрешно тяло и външно тяло, климатикът автоматично оценява температурата, подходяща за нашия дом, с помощта на предоставения сензор, предлагайки ежедневно най-изгодните опции за настройка с цел повишаване на личния комфорт.

Функцията, която позволява свързването със смарт телефон, ни осигурява най-добрия контрол върху устройството, чрез програмиране и наблюдение, дори и да не сме в стаята. Ако решим за внезапен спад на температурата, с 5 градуса по Целзий, използваме функцията „Jet“, като времето, необходимо за извършване на тази промяна, е само 10 минути.

С такъв климатик ние осигуряваме на дома прохладна обстановка през горещото лято и топла атмосфера през студения сезон. По този начин се възползваме от околната среда, благоприятна за домашни или офис дейности, без да имаме топлинен дискомфорт. Той има мощност на охлаждане от 11601 BTU и мощност на отопление от 13307 BTU.

След като закупим този климатик, можем да забравим за алергени като прашец, прах, цигарен дим или плесен, благодарение на въглеродния филтър, с който е предоставен.

За лесно използване дизайнерите на този модел са ни предоставили дистанционно управление, с което можем да активираме всички негови функции и настройки.

Функцията Sleep Age предлага 4 различни настройки през нощта, която в зависимост от възрастта на всеки от нас избира оптималната температура за пълен комфорт. Също толкова полезен е безшумният режим, който може да бъде избран, за да поддържа едновременно релаксираща и тиха атмосфера.

Ползи

 • Той е част от енергийния клас A ++
 • Висок потенциал за охлаждане и отопление
 • Той може автоматично да оцени температурата, подходяща за дома
 • Позволява връзка със смарт телефон
 • Може да се програмира и наблюдава дори ако не сме в къщата
 • Функцията „Jet“ осигурява внезапна смяна на температурата, с 5 градуса по Целзий, за 10 минути
 • Мощност на охлаждане от 11601 BTU и мощност на отопление от 13307 BTU
 • Въглероден филтър, който инхибира алергени от всякакъв вид
 • Разполага с дистанционно управление
 • Функцията Sleep Age ни предоставя 4 различни температурни настройки през нощта
 • Може да работи безшумно

недостатък

 • Външното тяло може да се счита за шумно

ВИЖТЕ ЦЕНАТА

 1. TESLA КЛИМАТИК, 12000 BTU, КЛАС A ++, АНТИБАКТЕРИАЛЕН ФИЛТЪР, I FEEL, ФУНКЦИЯ TURBO, TA36FFML-1232IA, R32

Климатикът Tesla, чийто охлаждащ капацитет от 12000 BTU го поставя в челото на най-ефективните такива продукти, е решението на всички обстоятелства, при които топлинният дискомфорт ни засяга повече или по-малко нашата дейност.

Изработено от качествени материали, устройството има свойството да премахва влагата, натрупана след процеса на охлаждане, поддържайки устройството сухо, възпрепятстващо появата и размножаването на бактерии. След изсушаването противогъбичната функция автоматично се активира срещу бактерии и гъбички, което означава поддържане на чиста и приятна среда.

Сред важните свойства на това климатично устройство е идентифицирането на аномалии или неизправности. Всяка грешка ще се покаже като код на предоставения екран, осигурявайки бързо откриване на проблема.

Дистанционното управление е снабдено със сензор, който въз основа на историята на климатичните настройки централизира по интелигентен метод оптималната стойност на температурата на дома ни.

Усъвършенстваната система за контрол на потока на хладилния агент винаги работи при ниска консумация на енергия, дори в случай на максимална ефективност на охлаждане или отопление.

Прахът, замърсяването на закрито, алергените и миризмата на тютюн вече няма да представляват проблем за околната среда, благодарение на миещия се филтър, с който е осигурен уредът. Може лесно да се откачи и постави отново след измиване.

Вътрешното тяло може да бъде свързано от двете страни към външното, което улеснява инсталирането на устройството от потребителя и сериозно намалява периода на инсталиране.

Отбелязваме съществуването на пазара на безшумно устройство, с висока мощност на охлаждане и поддържане на постоянна температура във всеки ъгъл на къщата, осигуряваща приятна обстановка както през деня, така и през нощта.

Ползи

 • Капацитет на охлаждане от 12000 BTU
 • Изключително ефективен
 • Изработени от висококачествени материали
 • Охлажда, загрява, проветрява и изсушава
 • Има антибактериална функция и противогъбична функция
 • Отстранява напълно натрупаната влага
 • Автоматично идентифицира грешки и неизправности
 • Оборудван с дистанционно управление със сензор
 • Регулира потока на хладилния агент
 • Ниска консумация на електроенергия
 • Оборудван с миещ се филтър, лесно се отделя и измива
 • Вътрешното тяло може да бъде свързано от двете страни към външното тяло

недостатък

 • Инсталационният комплект не е включен в пакета

ВИЖТЕ ЦЕНАТА

 1. HEINNER OBSIDIAN 12000 BTU WI-FI КЛИМАТИК, КЛАС A ++, ФУНКЦИЯ ЗА ОТОПЛЕНИЕ, VSHAPE ДИЗАЙН, ФИЛТЪР С ВИСОКА ПЛЪТНОСТ, ЕКО РЕЖИМ, HAC-12OWF-BK, ЧЕРЕН ОГЛЕДАЛЕН ПАНЕЛ СЪС СИВ КОРПУС

Уникалният климатик Heinner Obsidian е подходящ за всеки спретнат и чист апартамент, елегантният му външен вид го прави изключително полезен за офиси, заседателни зали или класни стаи на различни институции.

Наличието на фоточувствителния панел му придава изящество и разграничение, той автоматично се регулира според светлината в стаята. Така през нощта дисплеят автоматично потъмнява, скоростта на вентилатора намалява и звукът се изключва, за да се създадат най-добрите условия за спокоен сън. Функциите за изображение и звук се рестартират със светлината в стаята.

Устройството се охлажда до мощност от 12000 BTU в моменти на топлинен топлинен дискомфорт, като има възможност, благодарение на функцията „Follow Me“, да улови температурата на околната среда около дистанционното управление, с помощта на вградения сензор. През студения сезон можем да се насладим на отоплителна мощност от 13000 BTU.

Инсталационният комплект е включен в пакета, така че ние се възползваме от безплатно приложение за Android и IOS системи. Можем да получим достъп до настройките му, дори ако сме в офиса, като имаме възможност да включим устройството, за да регулираме желаната температура. Също така можем да изберем по всяко време да включим или изключим устройството в рамките на 24 часа.

Енергийният клас, към който принадлежи (A ++), ни гарантира ниска консумация на електроенергия при много по-добри характеристики от обикновените климатици. В същото време се радваме и на уникалната функция „Turbo“, която задаваме, когато искаме, в зависимост от случая, бързото охлаждане или отопление на къщата.

Превъзходното изпълнение на задържане на прах, алергени и прахови частици се дължи на HD филтъра, компонент, който поставя устройството Heinner сред най-добрите марки климатици .

Друга важна функция на устройството е да открива загубата на хладилен агент, настройка, която автоматично спира процеса на уреда, защитавайки компресора.

Вътрешният вентилатор е оборудван с 12 работни етапа, докато външният вентилатор обработва само на 5 етапа, за да осигури прецизен въздушен поток, но и нисък разход на енергия.

Ползи

 • Охлажда, загрява, проветрява и изсушава
 • Оборудван с изключително полезен фоточувствителен панел
 • Капацитет на охлаждане от 12000 BTU и капацитет на отопление от 13000 BTU
 • Функция „Follow Me“ за улавяне на околната температура
 • Ниска консумация на електроенергия
 • HD филтър, задържа прах, алергени и поленови частици
 • Функция за откриване на загуба на хладилен агент
 • Функция „Turbo“ за бързо охлаждане или отопление
 • Функция „Автоматично почистване“
 • Инсталационен комплект, включен в цената
 • 12-степенен вътрешен вентилатор и 5-степенен външен вентилатор
 • Безшумен
 • Дизайн елегантен
 • Изключително изгодно съотношение качество / цена

недостатък

 • Вътрешните и външните тела могат да се считат за обемисти за малки домове

ВИЖТЕ ЦЕНАТА

 1. HEINNER CRYSTAL WI-FI 12000 BTU КЛИМАТИК, КЛАС A ++, ФУНКЦИЯ ЗА ОТОПЛЕНИЕ, ФИЛТЪР С ВИСОКА ПЛЪТНОСТ, FOLLOW ME, ФУНКЦИЯ TURBO, R32, HAC-CR12WIFI, БЯЛ

Heinner вижда и втория си захранван климатик в класацията на най-добрите такива устройства, като надеждността му с течение на времето е несравнима.

Моделът Crystal с охлаждаща мощност от 12000 BTU е част от енергийния клас A ++, осигуряващ в този смисъл нисък разход на енергия, въпреки безупречната производителност. С добра интернет връзка климатикът може да се активира, дори ако сме в офиса, за да можем да намерим оптималния климат, когато се върнем от работа. Инсталационният комплект е включен в пакета, като също се възползва безплатно от приложението, съвместимо с Android и IOS устройства.

Температурата на околната среда се контролира автоматично с помощта на сензора за дистанционно управление, като устройството има възможност за автоматично настройване на климата си според скорошната история.

Функцията „Silent“ означава минимизиране на шума от вентилатора или какъвто и да е звук, за да осигури пълен комфорт и спокоен нощен сън. Друга основна функция е „Турбо“, използвана особено в горещите летни дни или студените зимни дни, когато, чрез достъп до нея, увеличаваме охлаждащата или отоплителната мощност на уреда, достигайки за много по-кратко време желаната температура.

Самопочистването на уреда е възможно с помощта на функцията „Auto Clean“, след което уредът остава чист и сух, за да може да се използва в нов процес, при най-добри условия.

Закупувайки новия и революционен модел Heinner Crystal, можем да се похвалим, че сме инвестирали в най-добрия климатик за апартамента. Прахът, алергените и праховите частици безпогрешно се задържат от високоефективния HD филтър, осигуряващ ни напълно чиста среда в личния ни дом.

Сред множеството функции има и тази за откриване на загубата на хладилен агент. В този случай, за да защити компресора, настройката автоматично изключва устройството, за да регулира нередностите от екипа специалисти.

Вътрешният вентилатор е проектиран въз основа на 12 работни стъпки, докато външният вентилатор може да се основава само на 5 стъпки на обработка.

Ползи

 • Охлажда, загрява, проветрява и изсушава
 • Мощност на охлаждане от 12000 BTU и мощност на отопление от 13000 BTU
 • Ниска консумация на електроенергия
 • Съвместим със смарт телефони
 • Комплект за инсталиране, включен в пакета
 • Сензор за наблюдение на околната температура
 • Функция „Silent“ за минимизиране на всякакъв звук през нощта
 • Функция „Turbo“ за получаване на желания климат само за няколко минути
 • Функция „Автоматично почистване“, за да поддържа уреда сух и чист
 • HD филтър, който задържа прах, алергени и прахови частици
 • Функция за откриване на загуба на хладилен агент
 • Безшумен

недостатък

 • Вътрешните и външните тела могат да се считат за обемисти за малки домове

ВИЖТЕ ЦЕНАТА

ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

ЗАЩО Е НЕОБХОДИМО ДА ЗАКУПИТЕ КЛИМАТИК?

Ефективността на домашните или работните дейности е тясно свързана със средата, в която работим. Докато има топлинен дискомфорт, резултатите ще бъдат под очакванията, така че е препоръчително бързо да закупите такова устройство.

За офис, където служителите работят поне 8 часа на ден, амортизацията на цената му може да бъде покрита чрез премахване на честите почивки, които служителите биха направили поради термичен дискомфорт.

КОЙ Е НАЙ-ДОБРИЯТ КЛИМАТИК?

Горната част, завършена от нашите експерти, може да ни бъде полезна за закупуване на високопроизводителен климатик, в зависимост от нуждите на всеки от нас. Тук включваме местоположението, където искаме да поставим устройството, повърхността на къщата, но и бюджета, който имаме.

КАК СЕ ИЗМЕРВА ОХЛАЖДАЩАТА МОЩНОСТ НА КЛИМАТИК И КАКВА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОПТИМАЛНАТА СТОЙНОСТ ЗА ПОВИШЕНА ЕФЕКТИВНОСТ?

Охлаждащият капацитет на климатика се измерва в BTU (британски термичен блок) и трябва да бъде между стойностите от 9000 до 13000 за много добра ефективност при повърхности от минимум 15 m² и максимум 30 m².

Очакваните стойности са валидни еднакво за процеса на охлаждане и за процеса на отопление

ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Ако вече сме закупили най-добрия климатик за дома си или планираме да проверим тази покупка, ще установим, че плащането на пари за такъв продукт всъщност е дългосрочна инвестиция.