Ръководство за закупуване на смарт часовник: Всичко, което трябва да знаете

Кой умен часовник трябва да купите? Това ръководство за купуване на интелигентни часовници може да ви помогне да решите.

Това ръководство за закупуване на смарт часовник разглежда всички различни фактори, които трябва да имате предвид, когато решавате дали Apple Watch, Fitbit или предложения от други водещи производители на умни устройства са подходящи за вас.

Най -добрите смарт часовници са отлични сами по себе си, но не всеки човек има еднакви нужди и изисквания към smart часовника. От големи технологични марки като Apple, Samsung и Fitbit до традиционни производители на часовници като Tag Heuer и Fossil, десетки фирми произвеждат интелигентни часовници, които буквално пренасят смартфона на китката ви.

Въпреки че характеристиките и дизайна се различават, смарт часовниците могат да ви помогнат да спестите време и да следите по-добре здравето си. Повечето имат вградени показатели за фитнес като сензор за сърдечен ритъм и GPS. Някои могат да действат като разширение на вашия телефон, докато други се предлагат на пазара като устройства за активно спортуващи, като Fitbit Versa 2 и Samsung Galaxy Watch Active 2 .

Някои смарт часовници, като Apple Watch Series 3  и Apple Watch Series 5 , дори могат да работят независимо от телефона. Ако пък търсите нещо, което ви дава почивка от постоянните съобщения на смартфона, някой от най -добрите фитнес тракери може да е по-добро решение за вас.

Прегледахме и редица достъпни модели, за да видим кои от най -добрите евтини смарт часовници си заслужават. Така че, независимо дали имате ограничен бюджет, имате конкретни фитнес цели или искате да бъдете по-продуктивни, споделеното по-долу ръководство за закупуване на смарт часовник ще ви послужи да определите кой ще е подходящият модел за вас.

Ръководство за закупуване на смарт часовник: Бързи съвети

Не купувайте умен часовник, без да потвърдите, че ще работи с вашия смартфон. Например Apple Watches работят само с iPhone. Платформата Wear OS на Google и часовниците Tizen на Samsung ще работят както с телефони с Android, така и с iPhone, но с по-малко функции, отколкото ако ги използвате с устройства с Android.

Изберете часовник със сензор за сърдечен ритъм и GPS (за проследяване на бяганията), ако сте любител на фитнеса.

Обърнете внимание на номиналния живот на батерията при пазаруване. Хибридните интелигентни часовници, които приличат по-скоро на аналогови часовници, имат най-дългия живот на батерията, но нямат сензорни екрани.

Проверете дали закопчалката или верижката на часовника е лесна за използване и лесна за смяна. Уверете се също, че е лесно да намерите резервна каишка/верижка.

Изборът на приложения е фактор, но не е толкова важен, колкото съвместимостта, дизайна и други функции.

Ръководство за закупуване на Смарт часовник: Съвместимост на операционната система и телефона

Тъй като повечето интелигентни часовници са проектирани да служат като полезен аксесоар към вашия смартфон, съвместимостта на устройствата е много важна. Например, Samsung Watch и Galaxy Watch Active 2, задвижвани от Tizen, работят с множество телефони с Android, както и с iPhone. Въпреки че трябва да имате предвид, че е по-лесно да използвате тези часовници с устройство с Android и по-специално с Samsung.

Fibit Versa 2 работи също толкова добре с телефони с Android, колкото и с iPhone. Собствениците на телефони с Android получават една допълнителна функция: бързи отговори на входящи текстови съобщения.

Google Wear OS работи на смарт часовници от Fossil, LG, Huawei и други. Той е най-съвместим със смартфони с Android, въпреки че някои ще работят с iPhone с ограничени функции. Google улеснява проверката дали вашият смартфон е съвместим: просто отидете на g.co/WearCheck от браузъра на вашия смартфон.

Не е изненадващо, че Apple Watch работи само с iPhone. Предварително инсталираното приложение Apple Watch за iPhone е мястото, където ще намерите магазина за приложения watchOS. Там можете да инсталирате версиите за гледане на любимите си приложения за iOS или да намерите нови: Магазинът предлага всичко – от игри до приложения за проследяване на фитнес до разширения на най-използваните приложения за производителност, за да можете да получавате известия на Slack или да виждате карти Trello.

В крайна сметка, не купувайте смарт часовник, освен ако не знаете, че ще работи с вашия смартфон.

Ръководство за закупуване на смарт часовници: OLED срещу LCD дисплей

Повечето интелигентни часовници използват цветен LCD екран или AMOLED дисплей, които ви позволяват да преглеждате снимки, приложения и друго съдържание в по-богати цветове и обикновено са по-ярки. Компромисът е по-кратък живот на батерията, въпреки че производителите на интелигентни часовници подобряват ефективността на устройствата. Някои могат да издържат няколко дни, ако не и седмици, но ще искате да изберете черно-бял дисплей, ако искате най-дългата издръжливост.

Умните часовници с по-висока цена предлагат ясни OLED дисплеи вместо LCD дисплеи, за да позволят по-тънък дизайн. Apple разработи първия си OLED дисплей, за да направи Apple Watch от първото поколение възможно най-тънък. Но трябва да се отбележи, че Samsung създаде първия OLED смарт часовник, Galaxy Gear, през 2013 г.

Ръководство за закупуване на Смарт часовник: Сензорен екран срещу безконтактен

Изборът на сензорен екран на вашия интелигентен часовник изглежда не е полезен. Но може да е трудно да изберете елементи на по-малък сензорен дисплей и някои от интерфейсите, базирани на жестове, не са интуитивни.

Wear OS се справя добре с представянето на известия, базирани на карти, които можете лесно да отхвърлите с плъзгане, но има много прекарвания, за да стигнете до други приложения и опции в приложенията. Можете обаче да превключвате между карти с едно движение на китката.

Apple избра комбиниран подход за Apple Watch, предлагащ сензорен дисплей и цифрова коронка и страничен бутон от дясната страна. Можете да използвате коронката за бързо увеличаване на съдържанието или за превъртане, а екранът използва Force Touch, който знае разликата между натискане и дълго натискане. Натискането на страничния бутон ще ви отведе до дока на често използвани приложения.

Samsung Galaxy Watch и Samsung Gear 3 имат рамка, която завъртате, за да превъртате менютата. Те се използват в комбинация с докосване.

Ръководство за закупуване на смарт часовник: Дизайн и персонализация

По-добрите интелигентни часовници предлагат избор на каишки и / или възможност да ги замените за опция на трета страна. Това е важно, ако искате да персонализирате външния вид на вашето устройство.

Повечето интелигентни часовници днес предлагат много възможности за персонализиране преди покупката. Например можете да изберете цвета и материала на лентата, както и цвета на лицето, покритието и размера на такива часовници като Moto 360 и Apple Watch.

Имайте предвид, че комфортът има много значение, както и лекотата, с която можете да закрепите часовника към китката си. Определено бихме избегнали всякакви интелигентни часовници с тромави закопчалки, които изискват твърде много сила за отваряне и затваряне. За щастие, повечето нови часовници използват стандартни катарами.

Все повече и повече смарт часовници са спортни кръгли лица, което ги прави да изглеждат по-скоро като традиционните часовници. По-новите стават по-тънки и по-малки.

Традиционните производители на часовници също се присъединяват към борбата с устройства с Android Wear, които съчетават стила на аналогов часовник с интелигентността на операционната система за часовници на Google. Movado, Tag Heuer , Emporio Armani и дори Louis Vuitton са се качили на борда на интелигентния часовник с устройства за напредък (и етикети с цени, които да съвпадат).

Ръководство за закупуване на смарт часовник: Избор на приложения

Категорията интелигентни часовници узрява и някои модели вече имат стотици или дори хиляди приложения.

Apple Watch има най-добре закръгления списък с приложения досега, с повече от 20 000 налични, включително ESPN, MapMyRun, Uber и дори Rosetta Stone. Можете да направите всичко – от управлението на вашите светлини Philips Hue (и всички останали най-добри интелигентни домашни устройства ), за да поръчате обяд с Seamless .

Има специален Apple Watch App Store за инсталиране на тези приложения в приложението Apple Watch за iOS. Вижте нашия обзор на най -добрите приложения на Apple Watch за повече информация какво да очаквате.

Google Wear OS също има хиляди приложения, оптимизирани за своята платформа. Инсталирате приложения директно на самия часовник, вместо първо да преглеждате смартфона си. Wear OS има много от същите приложения, които прави watchOS, включително Lyft, който ви позволява да планирате пътуване, и WhatsApp, който ви позволява да отговаряте на съобщения с гласа си.

Други патентовани системи, особено Tizen OS на Samsung, обикновено имат дефицит в отдела за приложения. Предложенията на Tizen обаче нарастват.

Фитнес функции, сърдечен ритъм и GPS

Докато фитнес тракерите продължават да привличат вниманието, производителите на интелигентни часовници се включват в действието, като интегрират функции за наблюдение на активността. Някои интелигентни часовници зависят от вашия смартфон за проследяване на активността, но повечето поне имат вграден крачкомер за проследяване на стъпки.

Ако планирате да използвате интелигентен часовник предимно за тренировка, може да помислите за фитнес тракери с функции, подобни на интелигентни часовници, като Fitbit Versa или линиите Garmin Vivoactive, като и двете ви позволяват да промените циферблата и да четете известия. Versa отива още по-далеч, като предлага женски здравни функции, като способността да регистрирате периоди и да записва симптоми, както и да сравнява цикъла си със здравни статистики като сън и активност.

Повечето устройства с Wear OS имат вграден пулсомер, но не сме открили, че са толкова надеждни, колкото специалните фитнес тракери като Fitbit Charge 4 . Сензорът за сърдечен ритъм на Apple Watch се оказа по-точен при нашето тестване.

В допълнение към пулсомерите някои модели имат GPS, което ги прави по-привлекателни за тези, които искат да бягат или да карат колело на открито и искат да проследяват разстоянието и темпото си. Имайте предвид обаче, че използването на GPS ще има значително влияние върху живота на батерията.

Обаждания и мобилни плащания

Искате ли да се обаждате от китката си? Някои имат вграден LTE, така че можете да оставите телефона си у дома – поне на теория. Функцията Number & Sync на AT&T и функцията NumberShare на Verizon ви позволяват да използвате един и същ номер на телефона и часовника си и телефонът ви не трябва да е наблизо или включен. Ще трябва да платите за отделен план за данни за вашия интелигентен часовник – около $ 10 на месец – което е нещо, което трябва да имате предвид, ако искате да се възползвате от неговата клетъчна свързаност.

Много смарт часовници имат NFC чипове вътре, което означава, че можете да ги използвате, за да плащате за неща, дори без телефон наблизо. Всички модели на Apple Watch имат активирана Apple Pay, дори без iPhone наблизо или LTE връзка. Часовниците Wear OS, които поддържат Android Pay, включват LG Watch Sport, Huawei Watch 2 и Tag Heuer Connected Modular 45. Собствената мобилна система за плащане на Samsung, Samsung Pay, работи на всички най-нови модели.

Garmin и Fitbit, които са известни със своите часовници, фокусирани върху фитнеса, също са добавили мобилни плащания към най-новите си устройства.

Живот на батерията и зареждане

Повечето интелигентни часовници с цветни екрани са склонни да издържат един до два дни между зарежданията (а понякога и по-малко от един ден), така че ще искате да помислите колко често сте готови да продължите да включвате часовника си.

Часовниците с гласови възможности няма да издържат почти толкова дълго, когато ги използвате като телефони, но това е очаквано. Apple Watch издържа около 18 часа смесена употреба с такса.

Повечето интелигентни часовници, включително Apple Watch и Samsung Gear Sport, използват безжично зареждане, което е удобно: Не е нужно да включвате устройството си директно в зарядно устройство; вместо това го поставяте плоско върху зареждаща шайба.

Цени

С изключение на бюджетните устройства от марки без имена, повечето интелигентни часовници ще струват между $ 100 за по-стари устройства, чак до $ 1600 за Tag Heuer Connected. Ще намерите най-много интелигентни часовници в диапазона от 200 до 500 долара, в зависимост от характеристиките и аксесоарите.

Например, Apple Watch Series 5 започва от $ 399 за основен алуминиев корпус и силиконова лента без вграден GPS, но цената е на север от $ 1399 за керамичния корпус или дизайнерските варианти.

Ще трябва да решите каква комбинация от форма и функция работи най-добре за вашия бюджет.